Wellness Escape

SAUNA

Je hebt de keuze uit 6 faciliteiten: sauna, infrarood sauna, dompelbad, zwembad, lig hammam en jacuzzi. Bekijk alvast de verschillende arrangementen.

Een basisarrangement heb je al vanaf€ 45 per persoon

sauna

Om te kunnen genieten van een goede saunabeurt en om het positieve effect van de sauna te kunnen ervaren, dienen een aantal spelregels in acht te worden genomen.

Het is belangrijk dat je de verschillende fases van een saunabezoek correct en in de juiste volgorde doorloopt waarbij een afwisseling tussen opwarmen en afkoelen belangrijk is.

Fase 1: voorbereiding
Fase 2: in de sauna
Fase 3: afkoelen
Fase 4: rusten
Herhaling

Enkele sfeerbeelden kunnen je zinnen alvast prikkelen.

Open van ma tot za van 9u tot 23u.
tel.: 051 48 89 25 Vijverdamstraat 1a 8760 Meulebeke

SAUNA

In de sauna kan de lichaamstemperatuur tot 39 graden Celsius oplopen. De bloedvaten verwijden zich, de huidporiën gapen en de zweetklieren worden in werking gesteld. Als gevolg van de zweetreactie wordt de huid hierdoor weer afgekoeld. Omdat het vocht uit het bloed wordt gehaald, zal dit in volume afnemen en daarmee de bloeddruk doen dalen.

Overige effecten:

  • Training van het ademhalingsapparaat en slijmvliezen. Astmatisch aangelegde mensen kunnen hier baat bij hebben.
  • Training van de bloedvaten. Gunstige invloed op de bloeddruk. Soepelere aders remmen eventuele aderverkalking.
  • Gunstige werking op het stofwisselingsmechanisme.
  • Stofwisselingsafval en melkzuren worden aan het lichaam onttrokken.
  • Algehele weerstand door gewenning warmte versus koude.
  • Betere doorbloeding van de huid.
  • Ontspanning op de spieren.

Tijdens een saunabezoek raakt men veel vocht kwijt die weer aangevuld moet worden. Het afvallen is géén vetverbranding en is dus geen manier om af te vallen.

Löyly

De sauna is een heteluchtbad. Met de temperatuur en luchtvochtigheid kan gespeeld worden. Zoals de Finnen destijds al hadden opgemerkt, geeft een scheut water op hete stenen van de kachel een hitte-shot. Hiermee verspreiden de hete waterdeeltjes zich zeer snel door de ruimte om vervolgens op de huid van de aanwezigen neer te slaan. Deze gewaarwording noemen de Finnen löyly. Een must voor veel gevorderde sauna-gangers. Het effect is dat de huid extra hard begint te zweten. Deze hitte wordt als weldaad ontvangen. Een geheel andere benadering, maar met een soortgelijk effect, is het gebruik van berkentakjes. Zachtjes wordt hiermee op de huid getikt waarop de zweetklieren reageren.

Bekijk onze arrangementen